Skip to main content

Welkom op de website van André Stufkens

Kersen

Komen Waar Je Komt...

Other and Other's Stuff

Beste familie, vrienden & collega’s,

Zondag 12 april vier ik mijn 60e verjaardag (op de 10e  ben ik jarig).
Ik zou het leuk vinden indien je daar bij aanwezig wilt en kunt zijn. Zie het aub niet als een verplichting.

Programma:

1
14.00 uur: Ontvangst in de Kleine zaal van Brebl, in het HONIG Complex, Waalbandijk  22.
15.15 uur: Lopen/rijden naar de boot van Kievits in de Waalhaven
2
15.30 - 16.30 uur: Boottocht over de Waal, nevengeul en Oversteek met gids (ikzelf, ik
ben overigens niet de kapitein)
16.45 uur: Terugkeer in Brebl. Naar keuze: niks doen (alleen drinken en happen), demonstratie van de vuurspuwende Gelderse Draak door de bouwers (als de draak wil) of films kijken (o.a. Wegen van Harko Wubs)
3
17.30 uur: Eten, een eenvoudig doch voedzaam maal.
19.00 uur: Afgelopen

Graag voor dinsdag 7 april doorgeven of je van plan bent om te komen, met hoeveel mensen en welk onderdeel. Dat gaat als volgt
Mail kort retour een:
0 = verhinderd
1 = ben aanwezig bij onderdeel 1 (ontvangst in Brebl)
2 = ben aanwezig bij boottocht
3= eet mee

Als je 1, 2 en 3 invult betekent dat dus dat je bij alles aanwezig bent. Plus aantal personen. Indien we met speciale eetwensen rekening moeten houden hoor ik dat graag.

Voor programma, zie ook http://www.andrestufkens.com/index.php/other-others-stuff

Plaatjes, routebeschrijving, uitleg, etc. kan je daar op vinden.

Met vriendelijke groet,

André Stufkens

06 53960552

ROUTE

B = Brebl 


Vanuit de richting Den Bosch of Rotterdam via de Energieweg rijden naar Industrieplein en rotonde onder aan oprit naar De Oversteek (de nieuwe stadsbrug over de Waal aan de westzijde van Nijmegen), sla op de rotonde af naar links.
Vanuit de richting Arnhem neem de nieuwe stadsbrug De Oversteek en rijdt onderaan de afrit op de rotonde naar rechts.
Via een ruime bocht rij je naar de Waal en de VASIM, vervolg deze weg en rijdt onder de oprit van de Oversteek.
Bij kruising recht oversteken. Dit is de Waalbandijk, je ziet het HONG complex voor je.
Je kunt vrij parkeren op het HONIG complex op een Parkeerplaats tegen de Waal aan.
Je kunt daar komen via Latenstein, het kantoor van de Stichting Gebroeders van Limburg en Waalhalla of door door te rijden naar ingang HONIG complex.
Vanaf Parkeerplaats loop je naar hoofdgebouw met bruine bakstenen en loopt onder de poort door. Volg de borden van Brebl.
In Brebl zelf zitten we niet in de grote zaal (daar is iets met Tango), maar achterin in de kleine zaal. Er is geen andere ingang dan via het cafégedeelte.

BREBL
Buitenzijde van Brebl.

Kleine zaal Brebl.

OMGEVING HONIGCOMPLEX

Kunstenaars van De Derde Wal hebben het voormalige zetmeellaboratorium Latenstein, waar de Stichting gebroeders Van Limburg tot 1 juli gehuisvest is, beschilderd. Vooraan de Peugot van Storm.

Het interieur van Latenstein, het kantoor van Stichting gebroeders Van Limburg. Inmiddels verleden tijd, want het kantoor is verhuisd naar Wezenlaan 71.
Einsturzende Neubauten
Graffiti van jongeren van Waalhalla. Inmiddels al weer overgespoten met andere kunst.
Deze loods waar onze spullen instonden is per 1 april gesloopt. Graffitikunstenaars hebben een fraaie schildering gemaakt.

HISTORIE VAN DEZE LOCATIEOnder de grond van dit Waalfront ligt de enige Romeinse stad van enige omvang in Nederland: Ulpia Noviomagus met 5.000 tot 6.000 inwoners. Er stonden grote tempels, een badhuis van 16 bij 16 meter, stadspoorten en een triomfboog, zoals je die elders in Europa tegenkomt (Xanten, Trier). Ik heb in 2011 gevraagd aan illustrator Peter Nuyten om een visualisatie te maken van Romeins Nijmegen ten bate van het boek over de Waalbrug. De Romeinen hadden al een brug gebouwd op exact dezelfde plek waar de huidige spoorbrug loopt. Nijmegen is gebouwd op vijf heuvels op de meest strategische plek denkbaar. Links de Valkhofheuvel. Rechts Ulpia Noviomagus. Daartussen de hoofdweg naar Keulen, met links en rechts grafmonumenten.
Copyright Peter Nuyten, 2011
Twee jaar later ontwierp de fantastische illustrator Peter Nuyten in opdracht van de gemeente Nijmegen een illustratie van Ulpia Noviomagus.
Bij Nijmegen wordt een van de grootste waterbeheersingswerken uitgevoerd als onderdeel van het landelijk programma 'Ruimte voor de rivier'. Door het graven van een nevengeul in de bocht van de Waal bij Nijmegen ontstaat een stadseiland en nieuw recreatiegebied voor allerlei watersporten. Vooraan links de Waalbrug uit 1936, in het midden de spoorbrug (Nesciobrug en Snelbinder) en achteraan de nieuwe stadsbrug De Oversteek van de Belgische architecten Ney en Poulissen.

PROGRAMMA ONDERDELENFilm & demonstratie van de Gelderse Draak door de bouwers (Jeffrey van der Veur en Melvin de Jong), als de draak wil...   
Wegen, een filmische stadssymfonie over Nijmegen in de traditie van Vertov, Ruttmann, Ivens, Reggio e.a. van Harko Wubs, vertoond op diverse filmfestivals (in Minnesota, Ljubljana en op 12 april ook op het Internationale Korte filmfestival Go Short in Nijmegen. Wegen van het Nijmeegse ‘Zaaigrond Filmproducties’ is ontstaan in samenwerking met het ‘Nijmegen Centre for Border Reseach’ van de Radboud Universiteit. Dit onderzoekscentrum zoekt naar nieuwe manieren om de stadsplattegrond uit haar vaste patronen te bevrijden. Regie, productie, camera en montage: Harko Wubs; Muziek en geluidsontwerp: Clemens Wijers en Harko Wubs; Animaties: Studio APVIS; 17 minuten; Full HD. Deze film wordt mogelijk gemaakt door Stichting Casterenshoeve, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Nijmegen Centre for Border Research. Een eerdere testversie werd ondersteund door het Productiefonds Oost Nederland.    
M'n schets voor de Gelders Draak, maart 2013.                                                           Jeffrey van der Veur in de veegmachine die hij als onderbouw koos. April 2013.
    
Melvin de Jong onder de veegmachine, eerst gaat de container er af.                            Melvin en Jeffrey in de loods met de zwart geschilderde onderbouw.    
Veel laswerk aan het skelet en de metalen plaatjes voor de schubben.                             

KIEVITS VEERDIENSTEN 
Rhenus Vahalis (Rijn & Waal) is de veerboot van Kievits veerdiensten. Het achterdek is inmiddels geheel overdekt, zodat iedereen droog kan zitten.